Κατάλληλο στρώμα για έναν καλό & άνετο ύπνο

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=”” oi_row_width=”Normal” oi_ellements_style=”Normal”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Κοιμάστε σε καλή κατάσταση και ξυπνάτε κάθε πρωί πιασμένοι με κακή διάθεση ή νιώθοντας ακόμη πιο κουρασμένοι; Ο ένοχος για όλα αυτά μπορεί να κοιμάται μαζί σας. Είναι το στρώμα σας!

Ένα κακό στρώμα μπορεί να δημιουργεί μυοσκελετικούς πόνους, ύπνο που δεν ξεκουράζει, ανησυχία, αϋπνία, πονοκεφάλους, κακή διάθεση και άλλα πολλά προβλήματα.

matressΓι’ αυτό το στρώμα πρέπει να το επιλέγουμε με προσοχή και να ελέγχουμε συχνά την κατάστασή του.

Το ανθρώπινο σώμα, ως προς το σχήμα του είναι γεμάτο καμπύλες, γωνίες, ανώμαλες επιφάνειες. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είναι ίσιο, ευθύ, επίπεδο. Αυτό ισχύει ασχέτως βάρους, σωματότυπου.

Για να ξεκουράζεται, λοιπόν, το ανθρώπινο σώμα πρέπει να εκμηδενίζονται οι μυϊκές συσπάσεις, χωρίς συγχρόνως, να αλλοιώνεται το φυσικό σχήμα του σώματος. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει ολόκληρο το σώμα να υποστηρίζεται από το στρώμα, να γεμίζει με υλικό κάθε σημείο του.

Ο όρος ορθοπεδικό στρώμα είναι αδόκιμος  αφού δεν  έχει οριστεί με ακρίβεια από κανένα επιστημονικό φορέα η έννοια και η κατασκευή του ορθοπεδικού στρώματος.

Ένα πολύ σκληρό ή ένα πολύ μαλακό στρώμα είναι εξίσου ακατάλληλα.
Σε γενικές γραμμές ημίσκληρα στρώματα ενδείκνυνται σε όσους κοιμούνται μπρούμυτα, σκληρά στρώματα σε όσους κοιμούνται ύπτια και μαλακά στρώματα σε όσους κοιμούνται στο πλάι. Είναι προτιμότερη η αγορά στρώματος και υποστρώματος αφού παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο σώμα. Όσο περισσότερα στρώματα έχει ένα κρεβάτι τόσο καλύτερη είναι η στήριξη του σώματος.

Δοκιμάστε το στρώμα ξαπλώνοντας σε διάφορες θέσεις τουλάχιστο για δέκα λεπτά. Μην ντρέπεστε, δεν μπορείτε να κρίνετε την άνεση και την στήριξη στην σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι, ξαπλώνοντας στην άκρη ενός κρεβατιού μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Πρέπει να βρείτε ποιο προσφέρει εξατομικευμένα σε σας την απαραίτητη άνεση και στήριξη.

Πρέπει να βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, ποδιών και της λεκάνης. Επίσης να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα για να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Το ελάχιστο πάχος του στρώματος πρέπει να είναι 16 εκατοστά και ιδανικά πάνω από 18-20 εκατοστά. Εάν επιλέξετε στρώμα με αφρώδη υλικά είναι αναγκαία η παρουσία δύο τουλάχιστον στιβάδων με συνολικό πάχος μεγαλύτερο των 16 εκ.

Τα περισσότερα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 10 χρόνια τουλάχιστον για λόγους υγιεινής.

Για να διατηρηθεί το στρώμα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να του γυρίζουμε πλευρά (πάνω κάτω και κεφάλι πόδια) ανά τρίμηνο ώστε να φθείρεται ομοιόμορφα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Login

Lost your password?